FAQ

Op verschillende plekken in de wijk komen speelvoorzieningen.

In New Brooklyn komen oplaadpunten voor elektrische auto’s. Deze bevinden zich aan de randen van de wijk. Ook op een aantal plekken tegenover bouwveld A1.

Door de hele wijk worden gescheiden ondergrondse afvalpunten gemaakt.

Er ligt een definitief ontwerp voor de inrichting van de openbare ruimte. Hierin staat hoe de openbare ruimte wordt ingericht, waar parkeerplaatsen komen, welke soort bestrating er gebruikt wordt, materialisering, speelplekken, verkeersdrempels, straatmeubilair, verlichting, soorten bomen, groenvlakken etc.

Je kunt VIP worden als je je inschrijft op een bouwnummer tijdens de pre-sale. Je hebt dan voor die fase een VIP status. Als VIP heb je voorrang in de loting na inschrijving met de start verkoop. Dit betekent dat we eerst de woningen zullen verloten onder de VIP inschrijvingen en daarna onder de niet-VIP inschrijvingen. Let op: ook als VIP moet je je opnieuw inschrijven met de start verkoop. Pas dan activeer je jouw voorrangspositie.  

Dit is de SWK Garantie en waarborgregeling. Check de site van SWK voor meer informatie.

Dit verschilt per project in New Brooklyn.

We verwachten rond de zomer van 2021 te starten met de bouw van de woningen van Bouwveld 1. De daadwerkelijke start van de bouw is onder voorbehoud van het verkooppercentage, onherroepelijk bestemmingsplan, onherroepelijke omgevingsvergunning en bouwvoorbereiding.Het bestemmingsplan is inmiddels onherroepelijk en de omgevingsvergunning is ingediend. De bouwtijd neemt naar verwachting ruim een jaar per woning in beslag.

  • Stap 1: inschrijven op je favoriete bouwnummer(s)
Inschrijven middels het inschrijfformulier op de website kan vanaf de start verkoop.  
  • Stap 2: toewijzing
De toewijzing van de woningen vindt plaats op basis van loting. De loting wordt uitgevoerd door notariskantoor VBC Notarissen in een gesloten zitting.   Iedere inschrijving gaat mee in de loting en krijgt een volgnummer. We laten iedereen zijn/haar volgnummer weten.  
  • Stap 3: gesprek met de makelaar
De dag na de toewijzing zal één van de makelaars persoonlijk contact met je opnemen als je een woning hebt toegewezen gekregen. Er wordt dan direct een afspraak met je ingepland om jouw toegewezen woning met je te bespreken. Vanwege de Corona maatregelen, zal het een online afspraak zijn.   Heb je geen woning toegewezen gekregen, dan kom je op de reservelijst. Hiervan ontvang je een mail. Als er een woning vrij komt, wordt het eerst volgende volgnummer op de reservelijst gebeld.  
  • Stap 4: optie op jouw woning
Indien je na het gesprek met de makelaar nog steeds enthousiast bent, krijg je jouw bouwnummer onder optie. Je kunt je dan verder verdiepen in de aankoop van je woning. Uiteraard kun je aanvullende vragen stellen aan de makelaar. De optie termijn duurt ongeveer een week.  
  • Stap 5: koop-/aannemingsovereenkomst
Als je ervan overtuigd bent dat jouw toegewezen bouwnummer jouw droomhuis is, gaan we over tot het ondertekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst.  
  • Stap 6: gesprek met de kopersbegeleider
Na het ondertekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst kan je meteen op gesprek bij de kopersbegeleider, Linda van Asselt (of een collega). Samen met Linda loop je gezamenlijk de verkoopdocumentatie door. Je bespreekt de kopersopties en maakt keuzes voor bijvoorbeeld het sanitair en tegelwerk.   Omdat we zo snel mogelijk willen beginnen met de bouw van je nieuwe woning hebben we een vlotte planning. We raden daarom iedereen aan zich van te voren goed te verdiepen in de financiële mogelijkheden. Op deze manier weet je of je jouw favoriete bouwnummer ook kunt betalen. De makelaars kunnen je hier eventueel bij helpen.  

Ook als je geen VIP-status hebt, kun je je inschrijven op jouw favoriete bouwnummer(s). Je inschrijving gaat mee in de loting en je ontvangt een volgnummer. Je krijgt echter geen voorrang bij de toewijzing. Als een woning niet toegewezen kan worden aan een persoon met de VIP-status komen degenen zonder VIP-status aan de beurt. Je volgnummer bepaalt de plek op de reservelijst.

Degenen die zich tijdens de presale hebben vooringeschreven, krijgen een VIP-status. Daarvoor moet je je als voorinschrijver bij start verkoop wel inschrijven middels het inschrijfformulier. Alleen dan wordt de VIP-status geactiveerd. Met de VIP-status krijg je voorrang bij de toewijzing op degenen die zich niet hebben vooringeschreven tijdens de presale.

Op de website vind je tijdens een start verkoop het inschrijfformulier. Je kunt je op maximaal 10 bouwnummers inschrijven. Dat mogen er dus ook minder zijn. Verder bestaat het inschrijfformulier uit een aantal aanvullende invoervelden. Na verzending ontvang je een bevestiging per email van je inschrijving. Lees ook de voorwaarden betreft het inschrijven.

Er komen in deelgebied 1 ook vrije kavels. Die worden door de gemeente Almere aangeboden. Meer informatie over bouwkavels: www.ikbouwmijnhuisin.almere.nl of in de Kavelwinkel.

De voorlopige planning vind je op de website. Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de voortgang van A6 en A7.

Ja zeker. New Brooklyn wordt een stedelijke wijk en daar hoort een mix van verschillende soorten woningen bij. Naast diverse type koopwoningen komen er in deelgebied 1 ook vrije sector huur en sociale huurwoningen.  De bouw van de eerste sociale en vrije sector huurwoningen start begin 2021. De sociale huurwoningen worden van De Alliantie. De verhuur verloopt via WoningNet.Begin 2021 volgt via de nieuwsbrief meer informatie over de huurwoningen.

In bouwveld A6 en A7 komen op een later moment starterswoningen te koop, waaronder startersappartementen en maisonnettes.

De meeste woningen hebben fraaie, opvallende daklijsten. Er komen woningen met sheddak, wat de woning een industriële uitstraling geeft die je ook in Brooklyn, New York ziet. Bij veel woningen zie je de voor Brooklyn, NY zo typerende erkers terug. Soms één laag, soms tweelaags. Sommige erkers hebben de vorm van een driehoek of een trapezium. Ook wordt bij verschillende woningen gebruik gemaakt van Franse balkons die mooi afgewerkt worden met een metalen hekwerk. De kleur van de gevelstenen zie je ook veelvuldig bij de woningen in Brooklyn, NY.

De woningen zijn gasloos en hebben standaard een EPC van 0,4. Dit is conform de regelgeving/bouwbesluit ten tijde van de aanvraag van de bouwvergunning. Optioneel kunnen de woningen nog duurzamer worden gemaakt. Afhankelijk van het bouwnummer kun je ervoor kiezen de EPC terug te brengen naar 0,26 of zelfs 0,0. Tijdens het gesprek met de kopersbegeleider kan dit worden besproken.

De woningen worden aangesloten op de stadsverwarming van Almere. Vattenfall is de leverancier. Bij stadsverwarming of ook wel stadswarmte genoemd, wordt de restwarmte gebruikt die vrijkomt van industriële bedrijven in de buurt. De warmte gaat via een ondergronds leidingnet naar je huis. De verbruikskosten zullen ongeveer gelijk zijn met die van een traditionele oplossing (gas en CV ketel). Het voordeel is dat je geen aparte CV ketel, warmtepomp en/of gasleidingen hoeft te hebben. Check de website van Almere Poort meer informatie.

De buitenkozijnen zijn van hout.

Er zijn diverse mogelijkheden. Dit zullen we met de start verkoop bekend maken.

De woningen zijn exclusief keuken.

De prijs is inclusief sanitair en tegelwerk (wand- en vloertegels toilet en badkamer).

Er zijn diverse optiemogelijkheden die verschillen per bouwnummer. Met de start verkoop zullen we optielijsten per woningtype op de website plaatsen.

In de voortuin zal een dubbele haag worden aangeplant, voorzien van een doorloopdraad. Deze staat op de verkooptekening aangegeven. De achtertuin kan iedere bewoner naar eigen smaak inrichten en aanleggen. Een berging in de achtertuin is inbegrepen in de prijs. Erfafscheidingen niet.

Tijdens de pre-sale en start verkoop staat op de website per bouwnummer de grootte van de kavels vermeld.

Dit is de breedte van het huis, gemeten over de buitenmaat. Dus van buitenmuur tot buitenmuur. Op het moment dat één of allebei de zijmuren grenzen aan die van de buren, wordt het hart (de helft) van de muur genomen die je deelt met de buren.

De vermelde vrij op naam prijzen op de prijslijst zijn: - Inclusief grond-, notaris-, kadaster-, makelaars- en architectenkosten - Inclusief sanitair en tegelwerk (toilet en badkamer) - Inclusief 21% BTW - Exclusief financieringskosten en rentes - Exclusief keuken - Er is geen sprake van erfpacht.

Op de website vind je binnenkort een prijsrange per bouwnummer. De definitieve v.o.n.-prijs blijft binnen de bandbreedte die tijdens de pre-sale wordt gecommuniceerd. Met de start verkoop worden de definitieve prijzen per bouwnummer gecommuniceerd.

In juni en juli 2021 vindt de presale en start verkoop plaats van Bouwveld A6. - Juni 2021: verwachte presale vierlaagse eengezinswoningen en appartemententoren - Juli 2021: verwachte start verkoop vierlaagse eengezinswoningen en middelgrote en grote appartemente - Eind 2021: verwachte start bouw vierlaagse eengezinswoningen en middelgrote en grote appartemente - 2e helft 2021: verwachte start verkoop maisonnettes en kleine appartementen - We verwachten dat in de 2e helft van 2021 de verkoop start van de vierlaagse eengezinswoningen en special van Bouwveld A7 Meer lees je op www.newbrooklyn-almere.nl/planning

De eerstvolgende woningen die in verkoop gaan, zijn gelegen in bouwveld A6 - 23 vierlaagse eengezinswoningen met circa 127-182 m² woonoppervlakte - 34 appartementen in Bushwick building variërend van 43 – 94 m² woonoppervlakte - 11 appartementen in Greenpoint building van circa 38-48 m² woonoppervlakte - 14 maisonnettes bestaande uit 7 benedenwoningen van circa 75 m2 en 101-104 m² woonoppervlakte met een eigen tuin en 7 bovenwoningen van circa 74 m² en circa 99 m² Meer lees je op www.newbrooklyn-almere.nl/planning