FAQ

WONINGEN

 

 • Voor welke woningen start de verkoop?
  In bouwveld A1 komen 28 koopwoningen, waarvan 5 hoekwoningen en 23 tussenwoningen. Er zijn 4 woningtypes: Pembroke, Kensington, Louisa en Lloyd. Op de website vind je de kenmerken van de woningen zoals de grootte van de woningen (dit noemen we gebruiksoppervlakte), woningbreedte (dit noemen we beukmaat), inhoud, kavelgrootte, aantal slaapkamers, kapvorm en eventuele extra’s.

 

 • Wat kosten de woningen?
  Op de website en in de prijslijst vind je de definitieve v.o.n.-prijs per bouwnummer. De v.o.n.-prijs blijft binnen de bandbreedte die tijdens de presale is gecommuniceerd.

 

 • Wat betekent vrij op naam prijs? Wat zit er wel in de prijs en wat niet? Is een keuken in de prijs inbegrepen? Is sanitair en tegelwerk in de prijs inbegrepen?
  De vermelde vrij op naam prijzen op de prijslijst zijn:
  Inclusief grond-, notaris-, kadaster-, makelaars- en architectenkosten
  Inclusief sanitair en tegelwerk (toilet en badkamer)
  Inclusief 21% BTW
  Exclusief financieringskosten en rentes
  Exclusief keukenEr is geen sprake van erfpacht.

 

 • Wat betekent beukmaat?
  Dit is de breedte van het huis, gemeten over de buitenmaat. Dus van buitenmuur tot buitenmuur. Op het moment dat één of allebei de zijmuren grenzen aan die van de buren, wordt het hart (de helft) van de muur genomen die je deelt met de buren. 

 

 • Hoe groot zijn de kavels en hoe diep zijn de tuinen?Op de website staat per bouwnummer de grootte van de kavels vermeld. Let op: de genoemde kaveloppervlaktes zijn inclusief achterpad. Het achterpad wordt mee uitgegeven. Dat wil zeggen dat per woning een deel van het achterpad bij de kaveloppervlakte wordt meegerekend. De tuindieptes van achtergevel tot aan achterpad (dus exclusief achterpad) staan aangegeven in de verkooptekeningen.

 

 • Hoe wordt de tuin opgeleverd?
  In de voortuin zal een dubbele haag worden aangeplant, voorzien van een doorloopdraad. Deze staat op de verkooptekening aangegeven. De achtertuin kan iedere bewoner naar eigen smaak inrichten en aanleggen. Een berging in de achtertuin is inbegrepen in de prijs. Erfafscheidingen niet.

 

 • Hoe wordt het hoogteverschil in de tuin opgelost?De achtertuin van de koopwoningen bestaat uit twee hoogtes. De hoogte aan de zijde van de woning zelf ligt ongeveer 50 cm hoger dan bij het achterpad. Om dit hoogteverschil te overbruggen, komen er in de meeste tuinen trappen die net zo breed zijn als de tuin.  Dit geldt waarschijnlijk niet voor bouwnummer 1 en 10. Hier is het hoogteverschil minder dan 50 cm en wordt dit hoogteverschil in de tuin zelf opgelost. Voor bouwnummer 2 en 9 wordt nog gekeken hoe het hoogteverschil opgelost wordt (met een tuin brede trap of in de tuin zelf).

   

  In de situatietekening staat (onder voorbehoud) met een lijn de plek van de trap aangegeven.

 

 • Welke keuze heb ik straks aan opties/meerwerk?Er zijn diverse optiemogelijkheden die verschillen per bouwnummer. De optieboeken per type staan op de website.

 

 

 • Is sanitair en tegelwerk in de prijs inbegrepen?
  De prijs is inclusief sanitair en tegelwerk (wand- en vloertegels toilet en badkamer)

 

 • Is een keuken in de prijs inbegrepen?
  Nee, de woningen zijn exclusief keuken

 

 • Welke keuze heb ik straks aan opties/meerwerk? Hoe kan ik de woning verder naar mijn wens maken?
  – Er zijn verschillende uitbouwmogelijkheden aan de achterzijde, zoals een uitbouw van 1,20m bij alle woningen en een 2,40m diepe uitbouw bij de types Pembroke, Louisa en Kensington
  – Er zijn bij de types Pembroke, Louisa en Kensington extra slaapkamers te maken
  – Er zijn verschillende keukenopstellingen mogelijk. Let op: niet elke keukenopstelling kan bij elk type woning
  – De badkamers kunnen in samenwerking met de aanbieder naar wens worden samengesteld.
  – Verder zijn en nog talloze kleinere opties waaruit gekozen kan worden
  – Let op: dakkapellen en dakramen zijn geen optie. De sheddaken hebben een te minimale hoek hiervoor en daarnaast hebben de meeste woningen een plat dak. Alle opties en de prijzen worden bekend bij de start verkoop eind januari.

 

 • Komen er houten (buiten)kozijnen in of kunststof?
  De buitenkozijnen zijn van hout.

 

 • Op welke manier worden de woningen verwarmd?
  De woningen worden aangesloten op de stadsverwarming van Almere. Vattenfall is de leverancier. Bij stadsverwarming of ook wel stadswarmte genoemd, wordt de restwarmte gebruikt die vrijkomt van industriële bedrijven in de buurt. De warmte gaat via een ondergronds leidingnet naar je huis. De verbruikskosten zullen ongeveer gelijk zijn met die van een traditionele oplossing (gas en CV ketel). Het voordeel is dat je geen aparte CV ketel, warmtepomp en/of gasleidingen hoeft te hebben Check de website van Almere Poort meer info

 

 • Zijn de woningen energiezuinig?
  De woningen zijn gasloos en hebben standaard een EPC van 0,4. Dit is conform de regelgeving/bouwbesluit ten tijde van de aanvraag van de bouwvergunning. Optioneel kunnen de woningen nog duurzamer worden gemaakt. Afhankelijk van het bouwnummer kun je ervoor kiezen de EPC terug te brengen naar 0,26 of zelfs 0,0. Tijdens het gesprek met de kopersbegeleider kan dit worden besproken.

 

 • Hoe herken ik Brooklyn, NY in de woningen? Wat maakt de woningen bijzonder?
  Type Kensington en het merendeel van de types Pembrokes hebben fraaie, opvallende daklijsten. Drie types Pembrokes hebben een zogenaamd sheddak, wat de woning een industriële uitstraling geeft die je ook in Brooklyn, New York ziet. Bij alle types, behalve Lloyd, komen op meerdere plekken de voor Brooklyn, NY zo typerende erkers terug. Soms één laag, soms tweelaags. Bij type Pembroke hebben ze de vorm van een driehoek bij de types Kensington en Louisa de vorm van een trapezium. Ook wordt bij verschillende woningen gebruik gemaakt van Franse balkons die mooi afgewerkt worden met een metalen hekwerk. De kleur van de gevelstenen zie je ook veelvuldig bij de woningen in Brooklyn, NY. Plafonds van de begane grond hebben een hoogte van circa 3,1 meter. Dit is een halve meter meer dan standaard

Verkoopproces

 

 • Hoe kan ik me inschrijven?
  Op de website vind je het inschrijfformulier. Je kunt je op maximaal 10 bouwnummers inschrijven. Dat mogen er dus ook minder zijn. Verder bestaat het inschrijfformulier uit een aantal aanvullende invoervelden. Na verzending ontvang je een bevestiging per email van je inschrijving.

 

 • Wat betekent de VIP-status?
  Degenen die zich tijdens de presale hebben vooringeschreven, krijgen een VIP-status. Daarvoor moet je je als voorinschrijver bij start verkoop wel inschrijven middels het inschrijfformulier. Alleen dan wordt de VIP-status geactiveerd. Met de VIP-status krijg je voorrang bij de toewijzing op degenen die zich niet hebben vooringeschreven tijdens de presale.

 

 • Wat gebeurt er als ik geen VIP-status heb?
  Ook als je geen VIP-status hebt, kun je je inschrijven op jouw favoriete bouwnummer(s). Je inschrijving gaat mee in de loting en je ontvangt een volgnummer. Je krijgt echter geen voorrang bij de toewijzing. Als een woning niet toegewezen kan worden aan een persoon met de VIP-status komen degenen zonder VIP-status aan de beurt. Je volgnummer bepaalt de plek op de reservelijst.

 

 • Hoe gaat het verder na start verkoop?

Stap 1: inschrijven op je favoriete bouwnummer(s)

Inschrijven middels het inschrijfformulier op de website kan tot dinsdag 2 februari 12.00 uur.

 

Stap 2: toewijzing

Woensdag 3 februari vindt de loting plaats. De loting wordt uitgevoerd door notariskantoor VBC Notarissen in een gesloten zitting.

 

Iedere inschrijving gaat mee in de loting en krijgt een volgnummer. We laten iedereen zijn/haar volgnummer weten.

 

Stap 3: gesprek met de makelaar

De dag na de toewijzing, donderdag 4 februari, zal één van de makelaars persoonlijk contact met je opnemen als je een woning hebt toegewezen gekregen. Er wordt dan direct een afspraak met je ingepland om jouw toegewezen woning met je te bespreken. Deze gesprekken zullen vanaf vrijdag 5 februari gaan plaatsvinden. Vanwege de Corona maatregelen, zal het een online afspraak zijn.

 

Heb je geen woning toegewezen gekregen, dan kom je op de reservelijst. Als er een woning vrij komt, wordt het eerst volgende volgnummer op de reservelijst gebeld.

 

Stap 4: optie op jouw woning

Indien je na het gesprek met de makelaar nog steeds enthousiast bent, krijg je jouw bouwnummer onder optie. Je kunt je dan verder verdiepen in de aankoop van je woning. Uiteraard kun je aanvullende vragen stellen aan de makelaar. De optie termijn duurt ongeveer een week.

 

Stap 5: koop-/aannemingsovereenkomst

Als je ervan overtuigd bent dat jouw toegewezen bouwnummer jouw droomhuis is, gaan we over tot het ondertekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst.

 

Stap 6: gesprek met de kopersbegeleider

Na het ondertekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst kan je meteen op gesprek bij de kopersbegeleider, Linda van Asselt (of een collega). Samen met Linda loop je gezamenlijk de verkoopdocumentatie door. Je bespreekt de kopersopties en maakt keuzes voor bijvoorbeeld het sanitair en tegelwerk.

 

Omdat we zo snel mogelijk willen beginnen met de bouw van je nieuwe woning hebben we een vlotte planning. We raden daarom iedereen aan zich van te voren goed te verdiepen in de financiële mogelijkheden. Op deze manier weet je of je jouw favoriete bouwnummer ook kunt betalen. De makelaars kunnen je hier eventueel bij helpen.

 

 

 • Wanneer start de bouw? Wanneer worden de woningen opgeleverd?
  We verwachten rond de zomer van 2021 te starten met de bouw. De daadwerkelijke start van de bouw is onder voorbehoud van het verkooppercentage, onherroepelijk bestemmingsplan, onherroepelijke omgevingsvergunning en bouwvoorbereiding.Het bestemmingsplan is inmiddels onherroepelijk en de omgevingsvergunning is ingediend.
  De bouwtijd neemt naar verwachting ruim een jaar per woning in beslag.

 

 • Is een zelfbewoningsplicht of een anti speculatiebeding van toepassing?
  Dit is niet van toepassing.

 

 • Welk garantiefonds is van toepassing?
  Dit is de SWK Garantie en waarborgregeling. Check de site van SWK voor meer informatie.

Vervolg plannen

 

 • Komen er ook starterswoningen?In bouwveld A6 en A7 komen op een later moment starterswoningen te koop, waaronder startersappartementen en maisonnettes.

 

 • Komen er ook huurwoningen?Ja zeker. New Brooklyn wordt een stedelijke wijk en daar hoort een mix van verschillende soorten woningen bij. Naast diverse type koopwoningen komen er in deelgebied 1 ook vrije sector huur en sociale huurwoningen.  De bouw van de eerste sociale en vrije sector huurwoningen start begin 2021. De sociale huurwoningen worden van De Alliantie. De verhuur verloopt via WoningNet.

   

  Begin 2021 volgt via de nieuwsbrief meer informatie over de huurwoningen.

   

   

   

 • Wat is de planning van de andere koopwoningen?Naast de koopwoningen in bouwveld A1 komen er in deelgebied 1 ook nog koopwoningen in bouwveld A6 en A7. Dit zijn 4laagse eengezinswoningen met ongeveer 110-180 m2 woonoppervlakte, maisonnettes (gestapelde 2laagse woningen) van ongeveer 70-105 m2 groot, startersappartementen van rond de 50 m2 groot en middelgrote appartementen met ongeveer 65-100 m2 woonoppervlakte.  De verkoop van A6 en A7 start naar verwachting halverwege 2021. Dit is een voorlopige planning. Met nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van de voortgang van A6 en A7.

   

  Er komen in deelgebied 1 ook vrije kavels. Die worden door de gemeente Almere aangeboden. Meer informatie over bouwkavels: https://ikbouwmijnhuisin.almere.nl/ of in de Kavelwinkel.

Openbare ruimte

 

 • Hoe wordt de openbare ruimte ingericht?
  Er ligt een definitief ontwerp voor de inrichting van de openbare ruimte. Hierin staat hoe de openbare ruimte wordt ingericht, waar parkeerplaatsen komen, welke soort bestrating er gebruikt wordt, materialisering, speelplekken, verkeersdrempels, straatmeubilair, verlichting, soorten bomen, groenvlakken etc.

 

 • Hoe vindt de afvalinzameling plaats?
  Door de hele wijk worden gescheiden ondergrondse afvalpunten gemaakt.

 

 • Komen er ook laadpalen?
  Ja zeker. In New Brooklyn komen veel oplaadpunten voor elektrische auto’s. Deze bevinden zich aan de randen van de wijk. Ook op een aantal plekken tegenover bouwveld A1.

 

 • Komen er ook speelvoorzieningen in de buurt ?
  Ja, op verschillende plekken in de wijk komen speelvoorzieningen.