FAQ

De indicatieprijs is € 2,- tot € 2,25 per m².

De verwachting is dat de bouw eind 2021 start en dat de appartementen begin 2024 worden opgeleverd.

De exacte prijzen kan je vinden in de prijslijst

De appartementen zijn gasloos en voldoen aan de laatste richtlijnen op het gebied van duurzaamheid. Dit is conform de regelgeving/het bouwbesluit ten tijde van de aanvraag van de bouwvergunning.

De plattegrond per bouwnummer vind je op de downloadpagina.

De appartementen zullen op de keuken na compleet zijn. Hierdoor zijn er minder mogelijkheden qua opties. Wel zijn er keuzes in het sanitairpakket voor zowel badkamer, als toilet. Ook kun je je eigen deuren samenstellen.

De appartementen worden aangesloten op de stadsverwarming van Almere. Vattenfall is hiervan de leverancier. Bij stadsverwarming, ook wel stadswarmte genoemd, wordt de restwarmte gebruikt die vrijkomt van industriële bedrijven in de buurt. De warmte gaat via een ondergronds leidingnet naar je huis. De verbruikskosten zullen ongeveer gelijk zijn met die van een traditionele oplossing (gas en CV ketel). Het voordeel is dat je geen aparte CV ketel, warmtepomp en/of gasleidingen hoeft te hebben. Kijk op de website van Almere Poort voor meer informatie.

Ja, op de startersappartementen zit een zelfbewoningsplicht van 2 jaar vanaf oplevering.

Op de begane grond en eerste verdieping van Bushwick Building komt een commerciële ruimte. Het is nog niet bekend welke invulling deze ruimte krijgt.

De appartementen in Bushwick Building betreffen koopappartementen. In New Brooklyn komen ook vrije sector huurappartementen en sociale huurappartementen. Zie ook: www.hureninnewbrooklyn.nl en www.newbrooklyn-almere.nl/huurwoningen.

De meeste appartementen hebben een buitenruimte in de vorm van een eigen balkon (half inpandig, half uitpandig).

Dit is de SWK Garantie en waarborgregeling. Bekijk de website van SWK voor meer informatie.

De vermelde vrij op naam prijzen zijn: - Inclusief grond-, notaris-, kadaster-, makelaars- en architectenkosten - Inclusief sanitair en tegelwerk (toilet en badkamer) - Inclusief 21% BTW - Exclusief financieringskosten en rentes - Exclusief keuken - Er is geen sprake van erfpacht.

De indicatieprijs is circa € 3,25 per m².

Ja, op de appartementen zit een zelfbewoningsplicht van 2 jaar vanaf oplevering.

De prognose is dat de appartementen in Greenpoint Building eind 2023 worden opgeleverd.

De appartementen hebben geen eigen parkeerplaats. Wel is er voldoende ruimte in de wijk om je auto te parkeren.

De wanden worden behangklaar opgeleverd.

De drie appartementen van woningtype Sutton hebben een afgesloten slaapkamer. De andere acht appartementen in Greenpoint Building hebben een open slaapkamer. Bekijk zodra de verkoop is gestart de plattegronden op de downloadpagina.

Je kunt een keuze maken in de binnendeuren en tegels voor de badkamer. De badkamer kun je ook casco laten opleveren. Je ontvangt in dat geval € 3950,- retour.

De financiering voor de aankoop van je nieuwe appartement moet geregeld zijn vóór je naar de notaris gaat voor de overdracht van de woning. Uiteraard houden we je dan op de hoogte en krijg je hierover bericht van ons.

De verwachting is dat de bouw van Greenpoint Building eind 2021 start.

De appartementen worden verwarmd door middel van vloerverwarming. De vloerverwarming is aangesloten op de stadsverwarming van Almere. Vattenfall is hiervan de leverancier. Bij stadsverwarming, ook wel stadswarmte genoemd, wordt de restwarmte gebruikt die vrijkomt van industriële bedrijven in de buurt. De warmte gaat via een ondergronds leidingnet naar je huis. De verbruikskosten zullen ongeveer gelijk zijn met die van een traditionele oplossing (gas en CV ketel). Het voordeel is dat je geen aparte CV ketel, warmtepomp en/of gasleidingen hoeft te hebben. Kijk op de website van Almere Poort voor meer informatie.

De appartementen in Greenpoint Building zijn voorzien van Franse balkons. Alleen woningtype Berry (bouwnummer 30) beschikt over een eigen tuin op het westen van circa 25 m². Alle bewoners van Greenpoint Building mogen gebruikmaken van de collectieve binnentuin. Hier kan je heerlijk met jouw nieuwe buren vertoeven.

De appartementen in Greenpoint Building betreffen koopappartementen. In New Brooklyn komen ook vrije sector huurappartementen en sociale huurappartementen. Zie ook: www.hureninnewbrooklyn.nl en www.newbrooklyn-almere.nl/huurwoningen.

Het appartement is exclusief de keuken en inclusief sanitair en tegelwerk in de badkamer met toilet.

De verkoop van de appartementen in Greenpoint Building start op donderdag 9 september om 19.00 uur. Je hebt tot donderdag 16 september 12.00 uur om je in te schrijven. Tijdens de start verkoop vind je hiervoor een formulier op de website. Je kunt je op maximaal 3 bouwnummers inschrijven. Na verzending ontvang je een bevestiging van je aanmelding per e-mail (let op: het kan zijn dat deze in je spambox terecht is gekomen). De voorwaarden voor het inschrijven vind je hier.

Zodra de verkoop start, vind je op de downloadpagina de plattegronden van de woningen.

Wil je je toch inschrijven op een ander bouwnummer? Schrijf je dan nogmaals in. We zullen jouw meest recente inschrijving verwerken. Let er wel op dat je dit vóór de sluitingstermijn doet.

Dit is de SWK Garantie en waarborgregeling. Bekijk de website van SWK voor meer informatie.

Bekijk hiervoor de verkoopprocedure.

Type Marcy en Kent behoren bij een vereniging van eigenaren. De maandelijkse bijdrage is circa € 30,- euro per huishouden. Dit is vooralsnog een inschatting voor de kosten voor de VvE (bank/KVK) inclusief verzekeringen. Dit bedrag is exclusief onderhoud.

Je kunt gebruikmaken van de collectieve binnentuin.

Ja, alle woningen hebben een berging. Woningtype Tillary heeft de berging in de collectieve binnentuin.

Nee, er geldt geen zelfbewoningsplicht op de maisonnettes.

De prognose is dat de maisonnettes eind 2023 worden opgeleverd.

De maisonnettes hebben geen eigen parkeerplaats. Wel is er voldoende ruimte in de wijk om je auto te parkeren.

Je kunt de binnendeuren kiezen en de tegels in de badkamer en het toilet. Je kunt er ook voor kiezen om de badkamer en het toilet casco te laten opleveren.

De financiering voor de aankoop van je nieuwe woning moet geregeld zijn vóór je naar de notaris gaat voor de overdracht van de woning. Uiteraard houden we je dan op de hoogte en krijg je hierover bericht van ons.

De verwachting is dat de bouw van de maisonnettes in het eerste kwartaal van 2022 start.

De maisonnettes worden verwarmd door middel van vloerverwarming. De vloerverwarming is aangesloten op de stadsverwarming van Almere. Vattenfall is hiervan de leverancier. Bij stadsverwarming, ook wel stadswarmte genoemd, wordt de restwarmte gebruikt die vrijkomt van industriële bedrijven in de buurt. De warmte gaat via een ondergronds leidingnet naar je huis. De verbruikskosten zullen ongeveer gelijk zijn met die van een traditionele oplossing (gas en CV ketel). Het voordeel is dat je geen aparte CV ketel, warmtepomp en/of gasleidingen hoeft te hebben. Kijk op de website van Almere Poort voor meer informatie.

Ja, woningtypen Hoyt en Kent hebben een tuin. Woningtype Marcy heeft een tuin én een terras. Woningtype Tillary heeft een terras. Deze liggen op het oosten of het noordoosten.

De maisonnettes in bouwveld A6 betreffen koopwoningen. In New Brooklyn komen ook vrije sector huurappartementen en sociale huurappartementen. Zie ook: www.hureninnewbrooklyn.nl en www.newbrooklyn-almere.nl/huurwoningen.

De maisonnettes zijn exclusief de keuken en inclusief sanitair en tegelwerk in de badkamer en het toilet.

De verkoop van de 14 maisonnettes start op dinsdag 28 september om 19.00 uur. Je hebt tot dinsdag 5 oktober 12.00 uur om je in te schrijven. Tijdens de start verkoop vind je hiervoor een formulier op de website. Je kunt je op maximaal 5 bouwnummers inschrijven. Na verzending ontvang je een bevestiging van je aanmelding per e-mail (let op: het kan zijn dat deze in je spambox terecht is gekomen). De voorwaarden voor het inschrijven vind je hier.

De wanden worden behangklaar opgeleverd.

Zodra de verkoop start, vind je op de downloadpagina de plattegronden van de woningen.

Wil je je toch inschrijven op een ander bouwnummer? Schrijf je dan nogmaals in. We zullen jouw meest recente inschrijving verwerken. Let er wel op dat je dit vóór de sluitingstermijn doet.

Dit is de SWK Garantie en waarborgregeling. Bekijk de website van SWK voor meer informatie.

Bekijk hiervoor de verkoopprocedure.

Je kunt je auto parkeren in de wijk. Hier vind je straks voldoende parkeerruimte.

Op verschillende plekken in de wijk komen speelvoorzieningen.

In New Brooklyn komen oplaadpunten voor elektrische auto’s. Deze bevinden zich aan de randen van de wijk.

Door de hele wijk worden gescheiden ondergrondse afvalpunten gemaakt.

Er ligt een definitief ontwerp voor de inrichting van de openbare ruimte. Hierin staat hoe de openbare ruimte wordt ingericht, waar parkeerplaatsen komen, welke soort bestrating er gebruikt wordt, materialisering, speelplekken, verkeersdrempels, straatmeubilair, verlichting, soorten bomen, groenvlakken, et cetera.

De meeste woningen hebben fraaie, opvallende daklijsten. Er komen woningen met sheddak, wat de woning een industriële uitstraling geeft die je ook in Brooklyn, New York ziet. Bij veel woningen zie je de voor Brooklyn, NY zo typerende erkers terug. Soms één laag, soms tweelaags. Sommige erkers hebben de vorm van een driehoek of een trapezium. Ook wordt bij verschillende woningen gebruik gemaakt van Franse balkons die mooi afgewerkt worden met een metalen hekwerk. De kleur van de gevelstenen zie je ook veelvuldig bij de woningen in Brooklyn, NY.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in New Brooklyn. De voorlopige planning vind je hier.

Ja zeker. New Brooklyn wordt een stedelijke wijk en daar hoort een mix van verschillende soorten woningen bij. Naast diverse type koopwoningen, komen er ook vrije sector huur en sociale huurwoningen. De bouw van de eerste sociale en vrije sector huurwoningen is begin 2021 gestart. De sociale huurwoningen worden van De Alliantie. De verhuur verloopt via WoningNet. Zie ook: www.hureninnewbrooklyn.nl en www.newbrooklyn-almere.nl/huurwoningen.

De plattegronden van de woningen vind je op de downloadpagina.

Heb je je tijdens de pre-sale van de eengezinswoningen ingeschreven, dan heb je een VIP-status. Schrijf je je ook in tijdens de start verkoop? Dan krijg je met je VIP-status voorrang bij de loting. Dit betekent dat we eerst de woningen zullen verloten onder de VIP-inschrijvingen. Ook als je geen VIP-status hebt kun je je tijdens de start verkoop inschrijven op jouw favoriete bouwnummer(s). Je krijgt dan echter geen voorrang bij de toewijzing. Als een woning niet toegewezen kan worden aan een persoon met de VIP-status, komen degenen zonder aan de beurt. Je volgnummer bepaalt de plek op de reservelijst. Let op: ook als VIP moet je je tijdens de start verkoop opnieuw inschrijven. Pas dan activeer je jouw voorrangspositie.

De financiering voor de aankoop van je nieuwe woning moet geregeld zijn vóór je naar de notaris gaat voor de overdracht van de woning. Uiteraard houden we je dan op de hoogte en krijg je hierover bericht van ons.

De woningen hebben geen eigen parkeerplaats. Wel is er voldoende ruimte in de wijk om je auto te parkeren.

De woningen worden aangesloten op de stadsverwarming van Almere. Elke verdieping is voorzien van vloerverwarming en de temperatuur is te regelen per verblijfsruimte. Zie hiervoor ook de technische omschrijving op de downloadpagina.

Hier wordt een VVE voor opgericht.

De scheiding tussen je eigen tuin en die van de buren regel je zelf met de buren. In de achtertuin wordt een hekwerk met beplanting en stalen poort geplaatst. Zie ook de technische omschrijving op de downloadpagina.

Een aantal woningen is uitgerust met zonnepanelen. Extra zonnepanelen zijn optioneel toe te voegen. Alle woningen voldoen standaard aan de EPC norm 0,4 en zijn daardoor duurzaam.

De verkoop van de vierlaagse eengezinswoningen heeft inmiddels plaatsgevonden. De inschrijving is gesloten.

De start van de bouw van de vierlaagse eengezinswoningen staat gepland in het najaar van 2022.

Helaas is het niet mogelijk om de keuken op een andere verdieping te plaatsen.

De prognose is dat de woningen medio 2024 worden opgeleverd.

Je hebt keuze uit 23 vierlaagse eengezinswoningen, verdeeld over de types Lincoln, Bedfort, Carroll en Beaumont. Bekijk de tabloids op de downloadpagina om alles te weten te komen over de verschillende woningtypes.

Er zijn geen grote opties mogelijk, zoals een aanbouw. Wel kan je de deuren wijzigen, een hal toevoegen en kiezen voor een extra slaapkamer op de bovenste verdieping. Bij een aantal woningen kan er een extra badkamer komen. Zie hiervoor de opties op de website per bouwnummer.

Het achterpad komt uit op de gezamenlijke binnentuin.

Dit is de SWK Garantie en waarborgregeling. Bekijk de website van SWK voor meer informatie.

Bekijk hiervoor de verkoopprocedure.