Verkoopprocedure

Je hebt een woning in New Brooklyn op het oog. Welke stappen moet je doorlopen om jouw keuze kenbaar te maken? We leggen je hieronder graag uit hoe de verkoop in zijn werking gaat.

1. Oriënteer je op de website

Wanneer de verkoop start, vind je op de website alle informatie om jouw favoriete bouwnummer(s) te kiezen. Verdiep je in de verkoopdocumentatie, zoals de verkooptekeningen en technische omschrijving.

 

Tip! Voordat je een keuze voor een woning maakt, is het verstandig een goed beeld te hebben van je financieringsmogelijkheden. Laat bij de hypotheekadviseur vrijblijvend een haalbaarheidscheck uitvoeren.

 

New Brooklyn Almere inschrijven woning

2. Inschrijven

Tijdens de verkoopperiode kun je je via het formulier op de website online inschrijven op jouw voorkeurswoning(en). De inschrijfperiode voor de appartementen in Greenpoint Building loopt van donderdag 9 september 19.00 uur tot donderdag 16 september 12.00 uur (inschrijven mogelijk op maximaal 3 bouwnummers).

Na verzending ontvang je een bevestiging per e-mail. Geen e-mail gehad? Check je spam-folder! De voorwaarden voor het inschrijven vind je hier.

New Brooklyn sfeerbrochure

3. Loting bij de notaris

De woningen worden na sluiting van de inschrijfperiode toegewezen op basis van loting door de notaris. De datum of het tijdstip waarop je het inschrijfformulier verzendt, heeft géén invloed op de loting, zolang je dit maar doet vóór de sluitingsdatum. De loting voor de appartementen in Greenpoint Building vindt plaats op maandag 20 september.

4. Toewijzing

Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan neemt de makelaar ná 21 september contact met je op om een afspraak te maken. Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan kom je op de reservelijst te staan, op volgorde van de lotingsuitslag. Je ontvangt hierover bericht per e-mail.

 

Je kunt alleen een bouwnummer toegewezen krijgen als je je daadwerkelijk voor dat bouwnummer hebt ingeschreven.


5. Gesprek met de makelaar

Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan nodigt de makelaar je uit voor een gesprek. Tijdens dit gesprek ontvang je aanvullende informatie over de woning en het project. De makelaar neemt deze informatie met je door en licht de verschillende mogelijkheden (opties) toe. Ben je nog steeds geïnteresseerd in de woning? Dan krijg je een ‘optie’ op de woning. De woning is nu voor je gereserveerd. Meestal verstrekt de makelaar een optie van één week. Zo heb je genoeg tijd om alle informatie nog eens rustig door te nemen.

 

6. Beslissen

Weet je zeker dat dit de juiste woning voor je is? Dan maak je een afspraak met de makelaar om de koop-/aannemingsovereenkomst (KAO) te ondertekenen.

 

Nog vragen? Bekijk onze FAQ.